Jaquiline's gordonsettrar

Direktlänk till inlägg 31 juli 2012

LP1 Vidjoels Orlando Bloom!

Av Helena - 31 juli 2012 21:00

I söndags var jag & Mårris i Tingsryd för att tävla :-) Det var en viktig tävling eftersom vi bara hade 1 förstapris kvar för att få vårt Lp1. Och jag har nog aldrig varit så nervös....För det första så regnade det konstant hela dan...Vi har aldrig TÄVLAT i regn..
Men men..
Jag var på plats 1 timme innan lottningen för att vänja oss vid miljön och för att rasta honom ordentligt innan.
Det var 20 (!) hundar anmälda i klass 1 och de hade delat upp oss i 2 grupper. Det var massa strykningar i första gruppen så de var bara 4. Men i vår grupp var vi 10.. Jag drog startnr 2 vilket jag var nöjd med. På platsen hamnade vi mellan en malle och en boxer. Jag är ju ganska säker på att Mårris ligger kvar, men man vet ju aldrig med de andra, så platsen är jag alltid orolig över.. Han nosade lite i början precis när vi lagt ner.. och sen hör jag hur Boxern börjar gnälla och pipa... Mårris tittar dit...boxern tittar på honom och jag har hjärtat i halsgropen.... Så jag harklar mej lite ;-) Mårris släpper blicken och byter skinka....phu.... Avdrag blev det så klart för noset och att han rullade över på andra skinkan. Sen är det tandvisning. Han sitter lugnt men är lite nyfiken på vad som händer i domartältet. Men han säger att vi får en tia.Sen får vi vänta på vår tur. Under tiden tränar vi kontakt och han känns bra. Under linförigheten så känns det kanon. Han är med och på hugget. Kanske sitter lite snett vid halterna. När vi är på väg fram till sista svängen framför domartältet så vet jag inte vad som händer.Han svänger ut och kommer ca en halvmeter ifrån mej men kommer tillbaka och när jag är inställd på att det är sista halten så ska vi göra helt om gå tillbaka och vända helt om igen och göra halt. Kändes jättekonstigt och jag tror att Mårris kände att jag snurrade till det..
Läggandet gick så där nåt dk lyckades jag vist med och sen var han lite seg ner. Inkallningen gick kanon men vi fick avdrag för hans lycko skutt in till sidan;-) Ställandet var också lite segt. Några steg. Apporten, vårt favorit moment :-) Full pott :-):-)
Hoppet blev lite galet.. jag har inte tränat med så många pinnar som de hade och borde satt han längre bak så han kunde fått mer fart.. så tyvärr slog han i.. men han var lika lycklig för det och gjorde ett sånt skutt upp i ansiktet på mej när han skulle in vid sidan så jan nuddade vid min mun!! Avdrag både för islaget och ingången ;-) Men en 8 på helheten fick vi!!
Sen blev det en jobbig väntan. Eftersom jag som vanligt ibte har nån med mej så vet jag ju inte vad vi fått för poäng..Men fick veta att det var en del 7:or & 8:or... Räknade lite löst på lydnadsappen och ja, det skulle nog va på håret att vi klarade det... kanske.... Skitnervöst....Sen var det dags för prisutdelning...10:an 9:an,.....3:an och dagens första förstapris....inte vi.... WHAT???!!!! Okej, vi klarade 160!!!! " Och på delad förstaplats har vi..." Tårar...massor av tårar :-):-):-):-)162,5 poäng vårt sista förstapris i lydnadsklass 1 och det blir delad 1:a plats!!!! Av 10 st!!!! Jag är så fruktansvärt lycklig och stolt!!! 4 tävlingar 3 förstapris, pallplacerad 3 ggr...som 1:a 2 ggr och som 2:a 1 gång...Fantastiskt!
Att vi sen blevsnuvade på 1 poäng på tandvisningen( han sa 10 menpå lappen var de kluddigt och stod sen en 9:a) bjuder jag på denna gången ;-)
FÖR VI KLARADE DET!!!

 
 
Ingen bild

mamma

1 augusti 2012 09:40

Så fantastiskt duktiga är ni,Mårris o du!!!!!Hoppas bara jag kan få titta nån gång i verkligheten!!!!

 
Siv

Siv

2 augusti 2012 21:34

Jaaa, vad ska man säga, har ju sagt det förut och det tål visst att upprepas: GRATTIS! Jo jag gör så här att jag säger som min store idol: FAN FAN FAN ! Vad ni är bra, du och Mårris! Grattis igen och lycka till framöver med 2:an.....
Siv o Ozzy

http://ozzysky.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 13 juli 2014 03:15

Forester's Young Ironduke of Darkmoor

Av Helena - 30 april 2014 05:29

Tiden går fort när man har roligt ;-) Lägger ut lite bilder! Nytt pyssel, utställning i Moheda (BIR & BIG 2:a för irländsk setter uppfödaren Ann Gistedt), påsk på Öland, Mårris syster Lovis mm :-) ...

Av Helena - 11 februari 2014 07:25


Blev grymt nöjd med dessa broscherna :-) Idag ska jag göra den sista färgen på engelsksettern, tricoloren :-) ...

Av Helena - 30 januari 2014 20:00

Några av mina alster :-)

Av Helena - 28 januari 2014 06:46

Igår fyllde finaste Mårris 4 år! Tänk att tiden går så fort..... Det firades med sång, paket och extra god mat :-) Sen tog vi en extra lång promenad, bara han & jag ??? ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards