Jaquiline's gordonsettrar

Direktlänk till inlägg 17 maj 2012

Debuten!!!

Av Helena - 17 maj 2012 21:15

Så har vi då äntligen debuterat i Lydnadsklass 1!! För trygghetens skull så blev det på vår klubb i Ljungby ;-)

Det blev lite jobbigt ett tag innan, för jag hade lovat att hjälpa till att skriva domarprotokollen i 3:an & 2:an, men när vi fick hem PM:et så såg jag till min stora fasa att de klasserna skulle gå FÖRE 1:an!! Fick värsta paniken!! Det var ju helt omöjligt att det skulle funka!! Ha Mårris i bilen i 2 timmar och sen bara plocka ut honom och gå in på planen och tävla... Han skulle ju stirra ihjäl sej!! Och jag med för den delen ;-) Men iallafall löste det sej :-) En tjej som har staby som jag träffat några gånger på klubben skulle inte va med och tävla och efter ett mycket desperat sms till henne så kunde jag andas ut :-) Hon ställde upp!

Jag började gårdagen med att jobba till kl.14, sen bar det av hemmåt. Mamma och pappa hade fått hårda restriktioner om hur vovvarna skulle rastas under dagen ;-) Inte va ute i flera timmar utan Mårris skulle ha det så tråkigt som bara möjligt. Väl hemma blev det inte mycket gjort;-) Satt mest vid köksbordet och tittade på klockan ;-) Vår klass skulle samlas kl. 20 och jag hade bestämt mej för att va där 1,5 timme innan för att hinna rasta och vänja honom vid omgivningen och alla nya hundar, men ändå så sent så att han inte blev uttråkad. De flesta har sina hundar i bilarna eller sittandes vid stolparna för att de ska bli taggade och alerta när det väl är dags, men den metoden funkar inte på Mårris har jag märkt, utan jag hade med mej en filt och sen satte vi oss mitt i gräset så att han vande sej vid hundar som skällde, busade med mattegodispåsar som prasslade och folk som applåderade. Där satt vi och gosade och ibland tog vi en runda och busade med kampbollen. Lite kontaktövningar och possitioner. Sen blev det dags för lottning. 2 hundar hade fallit bort, en startade i 2:an istället och en dök inte upp så 4 hundar var vi i 1:an. Jag drog startnummer 3. Sen var det dags! Första momentet är platsläggande där alla hundar i Lk 1 går in på planen och ställer upp på en rak linje bredvid varandra. Och på TL:s (tävlingsledarens) kommando kommenderar alla "ligg" samtidigt. Precis innan vi fick kommandot flörtade Mårris in sig hos en söt tollar-tjej som satt bredvid... så han "hör" inte mitt "ligg"...men han hör att jag säger NÅGOT iallafall och tittar upp...då får jag kommendera en gång till...vilket ger DK (dubbelkommando) och poängavdrag.... men han ligger iallafall och vi lämnar hundarna. Sen står vi där i 2 minuter. Kan säga att det är lååååånga minuter och mitt hjärta bultar så jag tror att det ska hoppa ut!Men han ligger kvar :-) Efter platsen så är det tandvisning och alla ekipage får gå fram till domaren. Sen rullar det på 1:an går in, 2:an och sen är det vår tur, hjärtat hade lugnat ner sej och nu kände jag mej ganska lugn! Dags att koppla på vinnarskallen! I linförigheten la jag till med ett extra högt och "pipigt" "fot" och stegade på i ganska bra tempo och det funkade!! Han var alert och hängde med bra! Lite problem har vi med högersvängar/halter och helt om då han gärna tappar fokus i svängen, men hyffsat :-) efter varje moment visar domaren upp för publiken vilka poäng man får, det hade JAG absolut ingen koll på eftersom man mellan varje moment får berömma hunden och tagga dem lite innan det är dags för nästa. Sen var det dags för läggande under gång. Man går på en rak linje och ungefär i mitten kommenderar TL att man ska lägga hunden och då ska de i stort sett kasta sej ner i backen. Man har inte så stor koll på om hunden lägger sej eftersom man fortsätter att gå framåt, men han låg iallafall ner när jag vände mej om ;-) Nästa moment är inkallning och det kände jag att det gick super! Bra fart och han svängde in rumpan perfekt i rätt position!! Sen kommer ställandet under gång, går till på samma sätt som läggandet. Här har vi haft lite problem med att han lagt sej ner (eftersom han ju gjorde det innan!?) Så jag vrålade i ett ganska kraftigt STÅÅÅÅ!!! och ja han stod ;-) Nästa moment apportering :-) Det gillar han ju så det var jag inte så orolig över mer än att han kanske skulle få för sig att tugga till lite, men han höll den SÅÅÅÅ FINT!!! Så stolt blev jag :-) Sista momentet är hopp över hinder. Det fixar han galant men han behöver träna på ingången där då han gärna sätter sej snett. Sen ger domaren betyg på helhetsintrycket av ekipaget och där fick vi en 8:a. Vi hade säkert fått nåt poäng till om inte busen hade tagit en lov mellan två moment ;-) Sen var han framme och hälsade på domaren en vända också ;-)

Här kan ni se vad vi fick för poäng på de olika momenten och också vad domaren antecknade på de momenten som var lite mindre bra ;-)

 

När alla ekipage tävlat var det dags för prisutdelning och alla i klassen klarade gränsen för ett 1:a pris (vilket är 160)! Men när det bara var vi och en annan tjej med en papillon kvar så höll jag på att börja gråta!! Och när de sen säger att 2:a platsen gick till papillonen  och de hade 172 poäng så gapade jag bara!! Men hur många poäng har vi då???!!! Och när de sen säger 180 så trodde jag att jag dog!!! Jag trodde KANSKE vi skulle klara 160 men 180!!!??? Helt sanslöst!! Kan säga att det föll några glädjetårar :-) Det var verkligen en otroligt spännande dag och ja, jag har fått blodad tand! MOT NÄSTA TÄVLING!!

 

Foto: Victoria Kullenberg 


 
ANNONS
 
Siv

Siv

19 maj 2012 14:18

MEN S U P E R - G R A T T I S till en fantastisk debut, ni är otroligt duktiga !!!!
Men jag säger som Tanja sa nån gång, jä--a fb, man glömmer bort att kolla bloggarna ;-/
Å tack för en lite utförligare beskrivning av tävlingen för oss som inte pysslar med detta ;-)
Kram

http://ozzysky.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lena

21 maj 2012 10:55

Ni är BÄST!!! Grattis igen!

 
Ingen bild

mamma

23 maj 2012 23:13

Fantastiskt duktiga!!!!!!Hoppas få stå i kulissen någonstans någongång snart!!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 13 juli 2014 03:15

Forester's Young Ironduke of Darkmoor

Av Helena - 30 april 2014 05:29

Tiden går fort när man har roligt ;-) Lägger ut lite bilder! Nytt pyssel, utställning i Moheda (BIR & BIG 2:a för irländsk setter uppfödaren Ann Gistedt), påsk på Öland, Mårris syster Lovis mm :-) ...

Av Helena - 11 februari 2014 07:25


Blev grymt nöjd med dessa broscherna :-) Idag ska jag göra den sista färgen på engelsksettern, tricoloren :-) ...

Av Helena - 30 januari 2014 20:00

Några av mina alster :-)

Av Helena - 28 januari 2014 06:46

Igår fyllde finaste Mårris 4 år! Tänk att tiden går så fort..... Det firades med sång, paket och extra god mat :-) Sen tog vi en extra lång promenad, bara han & jag ??? ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Jaquiline's gordonsettrar med Blogkeen
Följ Jaquiline's gordonsettrar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se