Jaquiline's gordonsettrar

Direktlänk till inlägg 1 maj 2011

Malte 7 år!

Av Helena - 1 maj 2011 19:47

Tänk att det har gått 7 år (!) sen Jaquiline's första gordonsetterkull föddes!!! Jag och Paavo var mitt i flytten till huset och så bestämmer Jackie sig för att NU skulle bebisarna ut! Ni förstår väl att jag inte var till så mycket hjälp med flytten va ;-) Och inte 8 veckor fram i tiden heller! Valpar är underbara, men också väldigt tidskrävande ;-) Sen att man bara kan sitta i valplådan och studera de små liven i hur många timmar som helst, det var ju något herrn i huset inte ville förstå riktigt...;-)

Men det blev husses hund iallafall ;-) En liten Malte   Den "gröna" hanen. Paavo ville att han skulle heta Nisse, men vi kom fram  till att vi kunde ju inte stå och ropa efter Nisse när grannen heter det... Så det blev Malte :-)

Den "blå" hanen var kvar lite längre än sina syskon, så vi skojade med Calle (som tog studenten det året)...vi kom ut med "blå" hane ( som Calle skämtsamt döpt till Pytten) med en röd rosett runt halsen och räckte över honom som studentpresent ;-) Jo, han funderade nog lite, Calle, men nä,det var ju bara på skoj ;-) Lille "Pytten"fick ju senare komma till en egen familj som älskade honom högt i hela hans liv... Vila i frid Zacko..

Alla valparna fick komma till underbara människor som tar väl hand om dem! Hoppas att ni bjuder på något riktigt gott idag!

GRATTIS Agnes, Stella, Dixie,Aada, Milo,Tina, Eddy, Malte och Zacko i hundhimlen!

Mamma Jackie i sina bästa år!

 

A-valpar        Tror nog att detta kan va Dixie (eller så är det Agnes), Zacko och Eddy  Och detta är Malte och Dixie, om jag inte minns helt fel..


Paavo och jag firar också 8 år som förlovade idag. Inte illa va? ;-)


Idag har det varit lite stressigt! Jag har jobbat och sen hade jag ju hundkurs idag kl 14. Jag fick lov att flexa en kvart från jobbet så jag hann upp till klubben och Paavo och Meja hade kört dit med Mårris. Lite dumt att komma uppstressad och ta tag i kopplet och direkt in på plan... lite uppskruvad blev han allt men det gick bra efter ett tag. Idag började vi med tandvisning. Det är något vi måste träna på! Kan låta banalt, men det är ju så svårt att sitta still när dt kommer fram någon tycker Mårris! Sen fortsatte vi med platsliggning i grupp. Det är han jätteduktig på! Bryr sej inte om om nån annan stiger upp utan ligger snällt kvar :-) Sen var det fortsatt övning på linförighet. Går bättre och bättre :-) Lite störning av en ensam sädesärla ett tag... Sen körde vi inkallning en och en. Med kursdeltagare på rad på båda sidor. Första gången när instruktören sa "kalla in" så tyckte Mårris att "ja, men då sticker jag till matte då"... vi fick göra om...då blev det extra träning på att sitta kvar trots att instruktören sa kalla in 2 gånger ;-) Men när matte sa "hit" ja, då kom han som ett skott :-)) Sen visade de hur man gör när man lär in läggande och ställande under gång och sen fick alla prova. Lite plus i kanten fick ju vi eftersom vi är ganska bra på det ;-) Nästa gång är det apport som gäller!! Ska bli spännande!!


Imorgon reser Meja och mamma med tåg till Kalmar och blir hämtade där av pappa. Och sen bär det av till Öland och husvagnslivet! Så nu får jag inte träffa dotra på nästan en hel vecka!! Hur ska jag klara mej... Men man får ta det onda med det goda! Kan nog bli lite extra hundträning då ;-)


Nähä..dags att packa Mejas väska..


Än en gång grattis till alla A-valpar!!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Agnes

2 maj 2011 07:59

Grattis Malte o Tina o alla andra syskon.
Kram Agnes

 
Siv

Siv

2 maj 2011 09:21

Man hinner inte riktigt med den där tiden, tycker jag, den bara försvinner ibland.
Vad duktiga ni som kursar och grejar.
(söta valpar förstås )

http://ozzysky.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

mamma

3 maj 2011 08:57

Härliga bilder! Tänk va åren går! Utan dessa små liv hade vi ju aldrig lärt känna alla `våra´goa valpköpare.En speciell tanke till familjen Nyqvist i Växjö,Zakos ägare,som miste Zacko nästan samtidigt som mammaJakie gick bort! kram till er alla,ingen nämnd ingen glömd!!

 
Ingen bild

Johanna

7 maj 2011 17:54

Tiden går verkligen fort. Valparna är så söta och jag förstår verkligen varför flytten kom i andra hand! ;-)) Grattis till förlovningen är det inte dags för giftermål snart då??!! ;-)))))
Vad ni tränar med, bra och låter som ni kör stenhårt. Kul! Har haft mycket med det nya jobbet men det har varit kul och lärorikt. För resten en fråga bara, hur länge har ni jul i Rydaholm? ;-)))))))hihihi....
Kramar

 
Ingen bild

Helena

8 maj 2011 08:16

*rodnar* Ja, det kan man ju undra Johanna.. Måste ta tag i hemsidan snart...(för jag antar att det är den du menar ;-) Men programmet till hemsidan ligger i gamla datorn i källaren..måste ju ta mig dit också ...;-)
Kram

 
Ingen bild

Johanna

14 maj 2011 01:12

Ja jag har också hållit mig borta ett tag från datorn. Har bara inte hunnit med nu när man börjat köra turer själv på det nya jobbet. Det blir några timmar hemma vid köksbordet för att gå igenom allt man har. Tar verkligen mycket tid i början. Dålig på fota är jag också. Man har nog lagt allt med hundar på hyllan lite för vi har ju nytt jobb, flytt, badrumsrenovering, så det känns som om man får börja prioritera vad som tas först.Hoppas du får snart läge att ändra julen på hemsidan och träffade din mamma, pappa och lilla Meja i Ljungby...såg dock inte dig i butiken då.
Kramar till alla!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 13 juli 2014 03:15

Forester's Young Ironduke of Darkmoor

Av Helena - 30 april 2014 05:29

Tiden går fort när man har roligt ;-) Lägger ut lite bilder! Nytt pyssel, utställning i Moheda (BIR & BIG 2:a för irländsk setter uppfödaren Ann Gistedt), påsk på Öland, Mårris syster Lovis mm :-) ...

Av Helena - 11 februari 2014 07:25


Blev grymt nöjd med dessa broscherna :-) Idag ska jag göra den sista färgen på engelsksettern, tricoloren :-) ...

Av Helena - 30 januari 2014 20:00

Några av mina alster :-)

Av Helena - 28 januari 2014 06:46

Igår fyllde finaste Mårris 4 år! Tänk att tiden går så fort..... Det firades med sång, paket och extra god mat :-) Sen tog vi en extra lång promenad, bara han & jag ??? ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Jaquiline's gordonsettrar med Blogkeen
Följ Jaquiline's gordonsettrar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se