Jaquiline's gordonsettrar

Direktlänk till inlägg 15 januari 2011

Otur...igen..

Av Helena - 15 januari 2011 18:46

Ja, jag undrar hur länge oturen ska förfölja oss och våra hundar...

Kan medela alla våra utställningsvänner att det hädanefter endast kommer att va en konkurrent med från Rydaholm på utställningarna...

Chivas har betett sig lite konstigt till och från under ca en månads tid. Han har hängt i hälarna på mamma och velat vara nära, helst uppe i knät och i ansiktet. Det har pågått i ett par dagar och sen har beteendet varit borta. Jag trodde att det kanske var tikar runtomkring som löpt eller nåt. Tanken fanns ju även att han kanske hade ont nånstans. Men han ömmade inte nånstans när vi kände igenom honom. Men i förra helgen så kom Calle med lille Eddie och de busade och hade roligt både ute och inne. När de vilat en stund och Chivas reste på sig så såg de att det droppade blod från snorren. Mamma blev lite orolig så hon ringde veterinären på måndagen och fick komma på tisdagen. Tyvärr var det inget roligt resultat... Han har förstorad prostata och det bästa för honom är att knipsa bollarna... Det känns för jävligt!!! Jag läste på lite om detta och det är så att prostatan växer på ALLA hanhundar, men de flesta klarar sig utan problem. MEN det är heller inget ovanligt. Men det är ju bara så surt att det ska drabba oss... Och sen tycker jag att han blivit så fin och det har varit så kul att ställa honom! Men men.. huvudsaken är ju att han får må bra! Och sen har han ju ett härligt gäng avkommor efter sig som vi är jättestolta över! Så det var den karriären det...

  


Idag har det blivit lite hundvård här hemma. Malte har nu mer en kort sportig frisyr ;-) Mårris fick lite finputsning på tassar och fanor. Sen var Mårris och jag uppe och rejsade i skogen! Det var RIKTIGT tungsprunget för Mårris eftersom vi fick en hel del snö på morgonen. Men lite bilder blev det:-)

        

Det blev rätt snabbt rejäla snöbollar i pälsen, även att den inte är så lång!

Sen körde vi lite prinskorvssök i snön :-)

      

Sen träffade jag på den här konstiga varelsen *asgarv* Trodde knappt mina ögon när jag kom hem och kollade på bilderna! Han måste fått hela vinddraget in i käften!

  


Igår kväll så blev det lite pyssel igen:-) Har ju en nyfunnen settervän och arbetskollega:-) Fel färg på settern i och för sig men jag fick ju chansen att testa om jag kunde fixa en vit också ;-)

    

Och det gick ju ganska bra;-)

 
 
Tanja

Tanja

15 januari 2011 22:14

Jag vet inte vad jag ska säga mer än FAN. Jag hittar inte ord. Jag kommer att sakna honom i ringen (Dogge kan jag inte tala för :-( ) Tur ändå att det inte var ett värre ingrepp som fick göras. Han fick ju stanna kvar hos er. Men allt har sin tid och jag kan inget annat göra än att gratulera honom till vad han har åstadkommit genom årens gång i ringen. Nu får han kanske nöja sig med att visa upp sig framför kameran och visa hur duktig han är på något annat. Varför inte lydnadstävlingar. Lycka till i framtiden Chivas.
PS. Hans namne här hemma får nog nu nästa vecka ta steget längre än vad Chivas fick göra och få somna in. Det är tungt bara att ta beslutet. Därför drar jag på det.
Kram på dig

http://www.kezodouglas.se

 
Siv

Siv

16 januari 2011 18:20

Å fy så tråkigt :-( Känner med er. Testar man inte med nån typ hormonspruta först, sk kemisk kastrering ? Det fick jag göra på min Sky för ganska exakt ett år sedan, då han hade flera konstiga typ av anfall.....Första gången hoppade han upp i sängen (det gör han aldrig annars) strax före kl 05 på morgonen, skälvde i hela kroppen, dreglade och var anfådd, gick inte nerför trappen(trodde kanske han behövde ut och göra nåt) jag låg med honom på golvet en dryg timma och trodde det att nu dör han....en väninna till mig hade nämligen fått ta ner sin flat inte så långt innan,med ungefär samma symptom.....hur som, han fick fler anfall, kortare dock, men blev typ som förstenad, kunde inte röra sig. Vet besök visade bl a förstorad prostata, och han fick en spruta först, sen skulle vi avvakta.....inga prover som visat nåt speciellt heller. sista anfallet var på påsken tror jag, skulle ut och kolla efter ripor, han hoppar ner från skotern och bara lägger sig i snön och kollar på husse....Sen har han inte visat nånting.....konstigt, men det har iaf inte blivit aktuellt med kastrering, som de föreslog ......Hoppas iaf att det går bra för er trots allt, som sagt, han får ju vara kvar hos er iaf:-)
Kram på er

http://ozzysky.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Siv

16 januari 2011 18:22

Glömde säga en sak,han är ju en riktig fining !!!

 
Maja

Maja

16 januari 2011 19:44

Så ledsamt att höra
Han hade ju verkligen mycket kvar att ge.
Turen har inte varit på er sida det sista.
Kram

http://www.aprilshasthund.se

 
Ingen bild

Helena

16 januari 2011 22:09

Siv, nu blev jag lite nyfiken... tog ni bara en spruta och sen var allt bra igen? De tog massa andra prover och alla värdena var bra på Chivas. Hmm.. får nog be mamma ringa till veterinären imorgon..
Hur gammal var Sky då?

 
Ingen bild

siv

16 januari 2011 22:37

Sky skulle ju bli 3 då i mars, detta började i jul tiderna, tror jag. Är tvungen att kolla mina vet papper nu, men vet inte om jag kommer ihåg, han har iaf fått en injektion av nåt "promon vet 50mg/ml", skulle gissa på att det var det som var den kemiska kastreringen. Som jag förstod det så kunde man ju pröva detta först och se om det gjorde någon verkan, för att sedan överväga ett annant definitivt beslut....Allt blev ju inte bra direkt, han fick ju de där konstiga anfallen fler gånger, men inte lika "stora", blev som förstenad, rörde sig inte, ville absolut inte gå nerför trappor, otäckt var det. Vi var ju på återkoll, och då var ju allt bra, så jag skulle höra av mig igen om nåt mer hände, men som sagt nu har det varit lugnt, men rädslan att det händer igen finns ju där hela tiden.....
Men nog kan det väl vara värt att ta upp frågan om det.
Lycka till
Siv

 
Ingen bild

Johanna med familj

19 januari 2011 11:27

Vill börja med att säga att F** Fa****. Ni har verkligen haft otur och vi är mer än ledsna över detta besked. Vi kommer också sakna Chivas i ringen. Sedan har du lagt ner så mycket tid på honom och sedan blir det så här, usch! Så tråkigt! Hoppas det finns någon lösning på att med kemisk kastrering eller något. Vi håller tummarna för er och Chivas att det fungerar. Skönt att ni inte fick ta några andra hemska beslut iallafall. Tänker på er. Han är jättefin Chivas..Skönt att det blev ett gäng med bebisar också efter honom. Hoppas att han blir bra.
Ha det bra och massor med bamsekramar från oss alla i Lessebo.

 
Ingen bild

Johanna

19 januari 2011 11:28

Här är en bättre och roligare kommentar än den innan. Så jag inte glömmer. Mårris ser härlig ut där han springer. Den bilden med hela munnen synlig med alla tänder är också för härlig alltså. Roligt med sådana bilder.....Måste ta mig i kragen och plåta också snart.....Kramar igen!!!

 
Ingen bild

Tina med den röda

22 januari 2011 09:06

Hej Helena!
Har ni redan gjort ingreppet?
Annars maila mig för jag kan kanske hjälpa dig.
Jag har haft samma problem men det löste.
Kram

 
Ingen bild

Margret

23 januari 2011 12:07

Hej på er i Rydaholm!
NEJ, INTE en gång till :-( Ni har verkligen haft er be beskärda del av otur!!!
Men ge inte upp, allt kommer nog att lösa sig och Chivas kommer att fortsätta ge tufft motstånd i ringen!!!
Kramar från oss i Videslund

 
Ingen bild

Mamma

27 januari 2011 11:33

För allas vetskap;Chivas är kastrerad.Inte bara på grund av förstorad prostata utan han hade en cysta på 2cm i prostatan.Just nu inte elakartad men med vetskapen att den fanns där kör viinte med några chanstaganden.Det viktigaste är ju trots allt att han får leva!
hoppas det räcker nu med sjuka hundar! Tack alla för goda ord o tankar!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 13 juli 2014 03:15

Forester's Young Ironduke of Darkmoor

Av Helena - 30 april 2014 05:29

Tiden går fort när man har roligt ;-) Lägger ut lite bilder! Nytt pyssel, utställning i Moheda (BIR & BIG 2:a för irländsk setter uppfödaren Ann Gistedt), påsk på Öland, Mårris syster Lovis mm :-) ...

Av Helena - 11 februari 2014 07:25


Blev grymt nöjd med dessa broscherna :-) Idag ska jag göra den sista färgen på engelsksettern, tricoloren :-) ...

Av Helena - 30 januari 2014 20:00

Några av mina alster :-)

Av Helena - 28 januari 2014 06:46

Igår fyllde finaste Mårris 4 år! Tänk att tiden går så fort..... Det firades med sång, paket och extra god mat :-) Sen tog vi en extra lång promenad, bara han & jag ??? ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards