Jaquiline's gordonsettrar

Alla inlägg under juli 2010

Av Helena - 14 juli 2010 13:45

  

Xit och Morriz i Norge!

Av Helena - 14 juli 2010 08:57

          

Av Helena - 13 juli 2010 09:15

Ja, jag väntar på livstecken från grannstugan! Lilla Meja sover över hos mormor och morfar:-) Men de verkar sova gott, för jag var uppe vid deras dörr för en kvart sen och det var låst och det syntes inte till en själ!! Konstigt att man kan sova så länge när man sover borta....


Igår skulle ni sett Mr Mårris! Det var ju nästan olidligt varmt igår, så jag skulle fylla poolen åt Meja. Men det var visst en annan liten buse som tyckte att han behövde svalka sej! Nu är ju poolen av en sån där uppblåsbar modell så det var ju lite riskabelt eftersom han höll på att gräva och greja i poolen, men jag kunde bara inte neka honom att va där!   Dessutom hade han och Meja jättekul och han var som ett yrväder! Hoppade fram och tillbaka skvätte och plaskade, och blåste bubblor med nosen:-) Ska försöka hinna med att lägga ut några bilder senare.


Idag (om de bara kunde vakna där inne!) blir det cykeltur ner till sjön!

Av Helena - 11 juli 2010 23:01

I torsdags åkte jag och Meja till stugan! Reste från klarblå himmel, kom fram till.....molnigt och regn.... Vi lyckades ändå fördriva dagen med mys och film:-)

I fredags gav vi oss iväg på utflykt! Vi tog en tripp till Tvååker för att hälsa på goda vänner som var där och skulle ställa ut! Margret, Tage, Tanja, Pernilla och Tina, TACK för en supertrevlig dag! Jag var garderad upp till öronen med både kartor och GPS så att vi säkert skulle komma fram, och ja, det gick bra! Så nästa gång kommer jag inte behöva något ;-)

Lite mulet var det när vi kom fram, men varmt. Jag fick även äran att visa Astrid åt Margret och det är ju alltid ett nöje! Vilken underbar hund att ställa! Fast gordonsettrarna skulle bedömas rättså tidigt blev det en evig väntan.... En domare som bara talade franska, ringsekreterare som inte kunde skriva kritikerna på franska, så att domaren fick göra det själv + att domaren hade ett visst sätt som hon ville att utställarna skulle ställa upp sina hundar på OCH att alla skulle springa med löst koppel! Och med språksvårigheterna kan ni ju räkna ut hur det blev...I vissa fall så tog hon sonika hunden i fråga och började springa runt för att visa! Vissa hundar blev nog chockade..och mattar och hussar också... Tillslut blev det dock vår tur. Pernilla och Basti var först ut, lite taskigt, men vi som stod utanför lärde ju av hennes "misstag";-) så vi slapp gå igenom samma procedur som hon fick ;-) Basti fick en 1:a (efter många varv i ringen i otrolig värme eftersom solen envisades med att komma fram..) Dogge nästa, lite häng med huvuvdet blev det ju eftersom det var löst koppel i otrolig värme, men det gick bra ändå:-) 1:a där också! Båda fick CK och Dogge blev 1:a med CACIB och Basti 2:a med res.CACIB Sen var det Sveas tur visad av Tina som hade snappat upp hur det skulle gå till i ringen, inte riktigt lika många varv, 1:a CK. Astrid och min tur. Inget pill och inget plock, runt ringen på löst koppel(jag hade smugglat med en godis in, även att hon inte brukar ha det;-)jag tyckte att hon hade bra flyt och kändes pigg trots värmen. Stod som en klocka, 1:a CK. In och möta Svea i bästa tik, Svea drog det längsta strået och blev bästa tik, men Astrid fick CACIB:et eftersom Svea är för ung:-) Kändes kul att visa fram henne till sitt första CACIB!

 BIR och BIM då. Dogge och Svea. Här tog Dogge BIR:et med motivering: viftande armar och nån ramsa på franska;-)

Tyvärr blev det ingen grupp-placering för Dogge.

Jag fyndade förresten två fina Hurtta läderhalsband till min vovvs! Endast 90:-/st!

Jo, förresten, bara som en parentes, så att ni förstår hur långsamt det gick i bedömningen.. vid kl 11 hade tanten dömt 17 hundar... normalt dömmer en domare 20 hundar i timmen..


Lördagen tillbringade jag och Meja på stranden! Lite soldis men ack så skönt! Och riktigt gott i vattnet också!

Mobilen var med på stranden och döm om min förvåning när jag får en bild på 2 gordonvalpar av ett okänt nummer. Det var lite svårt att se för den var tagen på rättså långt håll, men att det var Paula som visade den ena såg jag. Paula var i Norge på norska gordonsetterklubbens specialutställning och hade lyckats få med sig några av Chivas och Lavas valpar dit. Och nån av dem hade alltså blivit BIR-valp! Kan säga att väntan var grymt lång innan jag till slut fick ett helt underbart telefonsamtal!

Av Paula naturligtvis:-) Kan säga att trots säkert 30 grader i solen där jag låg så fick jag tuppskinn! 3 valpar hade de haft med sig. Tikarna Xit och Sunny och hanen Morris. Xit hade blivit BIR i 4-6 mån, Sunny 3:a med HP. Morris blev BIM! Sen var det så att BIR-valp 4-6 skulle möta BIR-valp 6-9 och lika dant med BIM valparna och se på f*n!!! Både Xit och Morris tar det! Ska tilläggas att det var 13 gordonvalpar! Pappa Chivas är så stolt över sina barn!! Sen var ju inte detta allt! Jojjo 2:a bästa hane! I öppenklass vinner Lava! Tuva 3:a med CK och Ebby(BIM på SGSK:s special)4:a. Och tro det eller ej, men Lava blir bästa tik och BIM!! Som grädden på moset så tar kennel Golden Pearl's bästa uppfödargrupp!!!!

GRATTIS PAULA!!!!!!!! Hoppas att jag får ta del av några bilder så småningom!

Åter till de tappra i Tvååker, Tanja var snäll och uppdaterade mej med SMS. Ombytta roller, Svea BIR och Dogge BIM. Tyvärr inte nån grupp-placering för Svea heller.


På lördag kväll anlände Paavo och vovvarna. Och idag har vi tillbringat mesta delen av dagen på stranden. Vi hittade ett helt fantastiskt hundbad på västra stranden! En stor lång sandstrand med badvatten som även vi kunde bada i :-) Såg ut som vilken västkuststrand som helt förutom att den var fylld med badglada vovvar!! Mårris har gått från fegråtta till badidiot! Hade han fått så hade han nog gärna rusat runt lös både på stranden och i vattnet hela dagen! När vi skulle bege oss tillbaka till stugan så slog det oss hur varmt det verkligen var... nere på stranden hade vi inte så ont av det eftersom det fläktade, men när vi skulle upp till bilen... var enda steg orsakade en störtflod av svett! Och sanden gick knappt att gå i utan att bränna sönder fötterna. till och med hundarna skuttade fram precis som om det brändes. När vi packat in oss i bilen och startar så står temometern på 43 grader..... Japp det var varmt...

När vi kom till stugan bestämde vi oss ganska snabbt för att det var nog dags att dra sej hemåt. Men först beställde vi en pizza. Medans vi packade ihop så låg hundarna i den lilla skuggan som gick att uppbringa för dem(vi har köpte ett strandtält, Pernilla;-) med kylande handukar på sej. Men det märktes att det var alldeles för varm för dem idag. Så det bästa för dem var att få åka i en sval och skön bil hem.

Det har varit en underbar långhelg med trevliga människor, supertrevliga resultat och så givetvis sol och bad! Nu dröjer det nog ett tag till nästa gång, För nu börjar semestrarna, ja inte för mej då;-)

Till alla som börjar sina semestrar! Ha en riktigt skön sommar! 


Av Helena - 8 juli 2010 10:57

Blir även en tripp till Tvååker imorgon för att träffa alla goa vänner :-)) Om jag kommer fram vill säga ;-)

Ha en underbar helg! För det ska vi ha!

Av Helena - 7 juli 2010 11:32

      


Badbilder

  

Kollar av läget..Vågar jag?

  

Malte är i!

  

Vågar jag följa efter?

  

Jag provar!

  

Yihaaaa!!

  

Bogserbåten Malte :-)


Apportören:-)

  


Bus!

  


Fin kille :-)

  



Av Helena - 6 juli 2010 22:41

Ikväll har vi varit och badat med vovvarna och Mårris har SIMMAT för första gången!! Lite försiktig i början men sen följde han efter Malte ut och som han simmade:-) Inget plask och panik utan lugnt och fint:-)) Jätteroligt!

När vi kom hem var jag ute med kameran lite och fick några fina bilder, men jag orkar inte lägga upp dem idag, får se om jag hinner i morgon innan jag börjar jobba. Tränade lite apport också:-) Testade att sätta honom och gå och lägga ut apporten och det gick fint:-) fast det är ju det där med att lämna av...vi får nog försöka med nån slags byteshandel nästa gång..;-)

Nu jobbar jag bara imorgon också sen är jag långledig:-) och då tänkte jag att jag och Meja ska åka till stugan! På fredag ska vi nog försöka oss på att hitta till Tvååker för att kolla på de som ska ställa där och få träffa lite känt folk:-) Vet inte när jag var på utställning sist UTAN att ställa hund...

Mamma hade fått rapport från en av Chivas och Lavas valpar! Lilla Cola:-) ska se om jag kan lägga upp lite bilder av henne här :-)


Här är Cola!

  

  


Och här är Xit:-) Fick denna fina bild av Paula på henne idag:-)

  

Foto: Isabelle

Av Helena - 4 juli 2010 10:17

Ja, det kan man säga att jag varit de sista dagarna.....

I fredags åkte Paavo och Meja till stugan. Innan på dan hade jag och Meja varit hos min mormor och fikat. När vi kom hem så fixade jag lite mat, och Meja och jag spelade spel och pusslade. När Paavo kom hem så åt vi och sen gav de sej av. På kvällen sen såg jag att jag glömt veva upp rutorna i bilen och skulle göra det. Men jag hittade inte nycklarna. Tänkte att spelar ju ingen roll om rutorna är nere till imorgon, kan ju va skönt med en urluftad bil i värmen.

Lördagen kom, jag tog det lugnt, fixade och donade lite. sen bnlev klockan 12 och jag tänkte att jag kanske ska leta upp de där bilnycklarna nu då, inna  jag ska åka och jobba....letar förtvivlat i en halvtimme utan att hitta dem! Nu börjar det bli panik! Hur ska jag komma till jobbet??!! Börjar kl 13. In till pappa," FÅR JAG LÅNA DIN BIL??!!" -"Jag måste ju ha den ikväll". Han körde mej till mormor på vinst och förlust (hon svarade inte i telefonen) Och som tur väl var hade hon precis kommit hem från kyrkogården så jag kunde ta hennes bil till jobbet. När jag kom hem igårkväll så letade jag hysteriskt på de mest udda ställen jag kunde komma på, plockade ut hela soppåsen, pappersåtervinningen..ja, jag tittade till och med i frysen och kylskåpet... Inga nycklar... Idag har jag varit ute och kollat varje centimeter av garageinfart och trädgård, tänkte att den där lillskiten Mårris kanske tagit dem och bärt iväg dem, och då kan de ju vara var som helst! Men nej, inga nycklar. Tog ut alla sängkläder, kollade mellan madrasserna i sängen, in på Mejas rum, vända upp och ner på hennes leklådor, inga nycklar... sen skulle jag hänga upp hennes morgonrock på en krok vid hennes säng...och vad hänger där på kroken???!!! Jo, mina nycklar:-))))) Lilla Meja skulle bara veta vad hon utsatt sin mor för......;-)

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards