Jaquiline's gordonsettrar

Alla inlägg under juni 2010

Av Helena - 14 juni 2010 08:55

Idag blir det klippning av häck, göra jordgubbssylt, kanske kringlor och sen ska jag nog hinna med att fota mina fyrfotingar lite :) med mitt nya objektiv!!

Av Helena - 11 juni 2010 23:16

Tanja och jag har ju diskuterat det här om våra bajsätande små änglar och vi har ju också fått reda på att fler av deras syskon också gillar lite äckliga saker... Jag hade precis för mej att jag läst nån stans att man kunde ge dem nåt så att de slutade äta skit, så jag gjorde slag i saken och slängde ut en fråga på ett forum som jag brukar va inne på. Och jag fick svaret som jag trodde det var! Ananas! Nu vet jag ju inte om det ska va burkananas eller färsk, men eftersom jag hade på burk hemma så fick han lite idag på morgonen.

 På förmiddagen tog vi en tur upp i skogen jag, Meja, Malte och Mårris.  Vi hann knappt in på skogsvägen förrän han satte sej och bajjade. Men då var han ju så upp i det att få springa lite så då hann han inte ta en tugga. Malte fick springa av sej i kärringkoppel.Vill inte släppa honom för jag tror inte att han skulle va under full koll... Han blir helt galen när vi kommer upp i skogen och vädrar och springer som en tok! Det går ju en hel del rådjur och älgar här bakom.... Mårris däremot går kanon! Nu springer han lite längre ifrån men han vänder på en femöring när jag visslar i pipan! Men åter till bajsätandet! När vi sen skulle gå hem igen så gick han fram till bajshögen som han lagt innan, luktade och gick därifrån! Vet inte om det bara var tillfälligt (han kanske inte var sugen...  ) eller om det var ananasen.. sen har jag inte lyckats att se om han gjort det flera gånger idag, men i morgon  ska det kollas! Han brukar alltid ta en tugga när han varit ute på morgontoaletten;-)

Så nu ska han få en liten bit ananas innan vi går och lägger oss ;-)

Godnatt!

Av Helena - 9 juni 2010 22:42

Idag har jag jobbat långdag. Det började med att Lillskiten väckte mej vid 4.30 han var visst skitnödig...( Kan ju tillägga att jag jobbade kväll igår och kom inte isäng förrän 00.30....) Jaja, upp och ut och sen in med dem igen. Lyckades somna om men var så gott som halvdö när klockan ringde 6.15 Stängde av klockan och tänkte att jag ligger kvar en stund = livsfarligt. Paavo säger till mej innan han går till jobbet "du somnar inte om va?". Nä, hade jag legat kvar en stund till så hade det varit kört, så jag klev upp. Väckte Meja( som av nån lustig anledning sover så himla skönt när vi ska iväg till dagis!) 6.45, lämnade på dagis 7.30 och var på jobbet 7.46 Sen har dagen gått i ett! Vi har varudag idag så då är det fullt upp! Fast det är grymt roligt när det är mycket att göra och tiden går så fort då! Så helt plötsligt var klockan 16.00 och dags att gå hem. Jag behövde dock inte stressa och hämta på dagis, för min supersnälla mormor fixade det idag! Så hon och Meja har "lekt" sen 12.30 Och Meja älskar när gamlamormor är med henne:-) Ibland skulle man vilja va en fluga på väggen och få höra vad de pratar om ;-)

Sen flög något i gubben och rättsom det var hade kan tagit med sej Malte ut på en promenad!8-) Trodde jag... tog rättså lång tid(brukar det inte göra när guben tar en "lång"promenad;-)plötsligt står han dår i källartrappen! Och svetten dryper om honom! Då har han sprungit elljusspåret 2 varv!!! Hmmm, inte illa :-) Hoppas Malte får följa med fler gånger. Sen fick Han äran att natta Meja så att jag kunde ta ut Mårris på en liten promenad. Och denna gången blev jag ganska nöjd med promenaden! Han trippade så fint bredvid mej:-) Vi tränade sitt vid övergångsställen, stanna, stå, spring fint och ett ligg klämde vi också in! Det är så roligt när man ser lite framsteg!

Nä, nu ska hundarna få gå ut en sista gång, och jag ska duscha och sen hoppas jag att klockan inte är för mycket idag igen;-)

Godnatt!

Av Helena - 7 juni 2010 22:30

Igår fick mamma ett ledsamt samtal.. från Kristina i Växjö. Zacko finns inte längre..efter 3 månaders in och ut på djursjukhuset fick han i fredags somna in. Han hade fått cancer i lymfan... Det är fruktansvärt orättvist när unga hundar som borde fått många år till rycks ifrån oss! Våra tankar finns hos Kristina med familj.

Av Helena - 6 juni 2010 18:33

Idag har då Mårris varit på sin första utställning! Och, ja vad ska man säga, vi behöver träna mer ;-) men han skötte sej hyffsat och blev BIR-valp för domare Göran Hallberger. Kritiken var väl inget extraordinärt med..:-( men den var saklig och det var ju inga fel på honom ;-)

Rastypiskt huvud. För åldern välkroppad med bra benstomme. Ordinärt vinklad. För åldern tillräckliga rörelser och päls.

  

 

Så blev det då en lång väntan. Eftersom jag dragit med mej familjen så pustades det och stönades det lite från min gube... men Meja hon gillar detta livet! Gott humör hela dagen!

Lite roligt blev det när Emma och Lovis(V.Olivia Newton John) kom och hälsade på! Hon såg verkligen fin ut och Mårris och hon hade nog helst av allt velat springa runt och busa på utställningsområdet, men nu fick de begränsa sej i kopplets längd.

  

Sen sporrade jag Emma liteså vi kan åka på nån utställning tillsammans så nu får hon hem och träna stå :-) Knäppte givetvis lite fina bilder på henne också!

      

Efter att Emma och Lovis gått så var Mårris helt slut! Han däckade i tältet, tillsammans med husse...

  

Sen blev det då äntligen dags för finalerna! Vi var 8 valpar i 4-6 månader(hade fallit bort några under dagen för jag räknade att det skulle va 14) Hade inte så god koll på vad det var för raser, men det var mest småhundar.  En labbe hade vi framför oss iallafall och en papillon bakom. Det gick faktiskt rättså bra att springa med de andra valparna, trodde att han skulle dra som en tok men det gjorde han inte :-)

  

Sen skulle det då plockas bort tre. Domaren tackar labben och går mot mej och Mårris. Tänkte "jaha, det var det det" men så visar han in oss mot mitten istället !! Hjärtat skuttade till:-) Så var vi 5 kvar och han började placera. Kommer inte ihåge ett skit av vad han sa men tillslut var det bara vi och en liten trasselsudd kvar!!! Ett varv till! Och vi blev 2:a !!!!!!!!! Kan säga att det brände lite bakom ögonlocken!:-) LYCKLIG!

Kan säga att det var fyra trötta 2 och 4-beningar som åkte hemåt. Och jag, jag var trött av lycka!:-)

    

Av Helena - 4 juni 2010 22:27

Skulle ju varit ledig i 4 hela dagar, men det blev jobb i morgon kväll. En jobbarkompis lille 2- åring är sjuk och vad gör man inte för sina jobbarkompisar! Jag är ju ändå ledig 2 dar till :-)

Men idag har varit en helt underbar dag! Strålande solsken! Jag har antagligen varit en riktig tråkmorsa och tråkmatte, men ibland får man väl va det?!

Det börjar dra ihop sej för Mårris utställningsdebut och idag har jag klippt lite tasshår och han har blivit badad. Han var riktigt duktig i badkaret och stod snällt still tills han var klar. När jag torkat honom fick han och Malte va på rummet en stund tills han var nästan helt torr. Men ni skulle sett när jag släppte ut dem sen!! Han for runt som en stolle!!Han fick ett riktigt spel!

Vi får väl se om han kan hålla sej ren tills söndag...;-)

I morgon gör ännu en O-hund utställningsdebut! Vi håller tummarna för Tanja och Bosse!

 Nä nu blir det soffan och lite vovvemys!

Av Helena - 1 juni 2010 23:11

... eller rätt så mycket!! Jag beställde ett nytt objektiv på MediaMarkt (eller Paavo gjorde det åt mej) och då hette det " det kommer nästa vecka". Nu har "nästa vecka" plötsligt blivit 3 veckor sen... Så Paavo skulle ringa idag och fråga vad som hänt, men då var det stängt....* ARGH* Skulle ju hemskt gärna vilja ha det till helgen!

Annars rullar tiden på. Mårris byter tänder för fullt! Just nu ser det ut som nån kastat in både stora nya och de pyttepyttesmå gamla och skakat om :-) Man ser ju verkligen att hela käken växer eftersom de där små tänderna nu sitter VÄLDIGT glest. Hörntänderna sitter fortfarande kvar men han är grymt svullen. Så att titta honom i munnen är tyvärr inte det han tycker mest om just nu..

Utställningen närmar sej och det ska bli riktigt roligt. Lite nervöst eftersom det är första gången, men egentligen tror jag att han fixar det galant :-)

Domare är Göran Hallberger, och om jag har fattat det rätt och det inte finns 2 domare med samma namn så har han dömt en del gordons! Bland annat Dogge i Sofiero förra året :-) Han hade visst dömt på FA specialer också! Så det kan ju bli riktigt spännande!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards