Jaquiline's gordonsettrar

Alla inlägg under maj 2010

Av Helena - 18 maj 2010 17:07

Igår kväll tränande jag och Mårris lite spring fint och stå fint inför hans första utställning. Mamma skulle fota.. Oj, vad jag nästan ångrade att jag anmält honom...Springa fin går ganska bra, fin kontakt, men några "galtasprång" blev det ju emellan ;-) Men han är ju faktiskt valp ;-) Sen skulle vi ställa upp och mamma skulle fota, det var då ångesten kom...det gick inte att få honom att stå snyggt!! Och särskilt inte när mamma satt på huk en bit ifrån.. Ett sista försök (måste ju lyckas innan vi slutar..) han stod i max 2 sek och sen la vi ner.. kände mej rättså misslyckad..:-( Är det för att man VILL så mycket??!! Idag då skulle jag prova igen, inne i köket, tog honom under hakan och upptäckte att han stod helt still!!! Va??? "Måste va en engångsgrej" tänkte jag och lät honom gå ut och leka. Mitt mål är ju att hålla honom under hakan när jag ställer honom för jag tycker att det är snyggast. Sen gick jag och Meja ut i trädgården en stund, solen var ju framme och det var riktigt skönt väder! Jag kände att jag blev frestad att prova ställa upp honom igen, det skulle väl inte funka ändå... men  YES!!!!! han stod stilla, jag fick till och med flytta ett ben!!!!Och jag strök honom lugnt över ryggen när han stod still. Under dagen har jag provat 5 gånger totalt och det har funkat varje gång!!! I morgon innan frukost är det dags igen:-)


 Jag tog en serie bilder på Mårris idag när han smyger på... ja, vad tror ni? Humla! Han var så grymt snygg!! Ska se om jag hinner lägga ut dem här ikväll.

Här kommer de!!

  

  

  



Sen har jag varit i Växjö i eftermiddag och hämtat färskfoder och köpt torrfoder. Sen var jag en sväng på Rusta och hittade en jättesnygg svart vårjacka typ parkasmodell för bara 249:-! Alltid roligt att göra fynd :-) Sen var jag en runda på MediaMarkt. Har beställt ett nytt objektiv och hade ju hoppats att det hade kommit, men tyvärr inte...hatar när de säger att det ska komma veckan efter beställningen och sen dröjer det mer än 2 veckor!!! Jag lyckade trots allt förstöra lite pengar där ändå. Ett nytt linslock (nr 2 som jag lyckats slarva bort...) och ett senilsnöre! Så nu ska det inte tappas bort fler!


Kram!

Av Helena - 16 maj 2010 22:01

I fredags åkte jag, Meja och Mårris ner till stugan i Halmstad. Paavo och Malte var redan på plats. Lite varierande väder men det var helt okej. I lördags skulle Paavo på partaj i Varberg så då var det jag, Meja , Mårris och Malte som hade stugan för oss själva! Jag har kommit till insikt! Gå ALDRIG på promenad med barn, valp och vuxen fågelgalning i en skog full av duvor!!!! Ojojoj..... vilken kalabalik! Malte stark som en oxe, Mårris som struttar runt och snor in sej i Malte medan han försöker komma ifatt Meja som springer och skrattar framför, och i träden ovanför sitter duvorna och hånler åt oss....behöver jag säga att humöret INTE var på topp efter den turen??.... Nä, nu är det endast en och en som gäller tills den lille skiten har lärt sej att gå i koppel. Och idag gick det genast mycket bättre:-)

Andra grejer som Mårris pysslar med nu för tiden..:hämtar grejer, allt möjligt som han inte bör sätta tänderna i, skor, strumpor mm (du är i gott sällskap nu Bosse...;-) Han har faktiskt i helgen bitit sönder sin första sko (jag skriver första, men jag hoppas innerligt att det inte blir nån vana..)Mejas foppatoffel.. det var bara remmen så den gick använda.. 

Något positivt om mattes lille bäbis är att han apporterar! På riktigt! I och för sej bara med boll så länge men det ska vi jobba vidare med :-) Jag kastar, säger apport, han hämtar och lämnar av:-))


Jag har fått nys om att Margrets Svea gjorde det bra idag på utställningen i Nybro:-) BIS 2:a!! Grattis igen Margret till denna pingla!


Nä, nu får det va bra för denna gången:-)

Hej hopp!

Av Helena - 13 maj 2010 19:36

Idag har vi varit på utställning. 4 gordons medverkade, Chivas, Betty, Svea och Atlas. Mårris var med och miljötränade :-) Resultatet blev nästan som väntat ;-) Svea BIR och Atlas BIM! GRATTIS Margret, Tage och Kalle!!! Chivas blev 2:a bh med HP och Betty fick en 1:a. Väntar med spänning på finalresultaten! Hoppas att de kommer ikväll, Johanna....;-) Undrar om Margret kunde hålla sej vaken...om inte annat så lär hon sova gott ikväll!! Från utlandssemester och direkt iväg till utställning kräver sin kvinna!!

 Mårris skötte sej fint, han tyckte att det var döspännande med alla hundar och skulle nog helst velat leka med alla, men nån måtta får det ju va:-) Efter några timmars koll på läget så somnade han gott framför Bettys och Agnes bur och sov i, ja det var nog nästan en timme:-) och sen var det full rulle igen! Så nu ska det tränas inför han första utställning! Så nu står tandvisning högst upp på schemat för alla som kommer och hälsar på! Sen ska det tränas springa fint i koppel och givetvis stå fint! Sen tror jag nog att han kan charma de flesta, för  idag gick nog ingen  förbi honom oberörd;-)

  

BIR vinnaren!

  

BIM!!!

  

Betty

        

Chivas

  

Agnes var med en stund :-)

  

Mårris inspekteras av "gammelmatte"


Fler resultat väntar jag också på på Pernillas och Bastis blogg! De har ju kört premiärturen idag!! Spännande!


Nu ska jag ta min lilla dotter och stoppa henne i säng, låter som om det behövs...




Av Helena - 11 maj 2010 11:53

Jackie är en ängel. Igår tog mamma och pappa det svåra beslutet att låta henne somna in. Efter att ha varit pigg i några veckor blev hon i fredags sämre igen. Hon ville inte äta och var skakigare än vad hon varit förut. Eftersom de är på Öland så tog de kontakt med Läckeby och de fick hennes journaler skickade dit. Eftersom de inte, på alla prov som tagits hittills, hittat något fel så sa de att man får köra med uteslutningsmetoden om man ska fortsätta. Och det var det som gjorde att de fattade beslutet. De ville inte utsätta henne för det, och kanske se henne bli ännu sämre..

Det är detta som är nackdelen med hundägandet.. och man vänjer sej aldrig..

Tack Jackie för allt du har gett oss under ditt liv här hos oss.. Du finns i våra hjärtan och i dina underbara barn.

Sov gott...

  

Av Helena - 8 maj 2010 21:45

Läste just på Tanjas blogg att hon tagit steget upp i BIS-final med Dogge:-)))) Visserligen en inofficiell, men det är inte ofta ens där att en gordon placerar sej! Det blev en 4:e placering för dem och vi sänder dem vårt största GRATTIS!!! Grattis också till Margret som lyckats med bedriften att föda upp dessa vackra hundar! Nu väntar vi bara på att de nya stjärnorna ska äntra ringen ;-)

  

Av Helena - 7 maj 2010 22:09

Denna veckan har alltså gått i jobbets tecken (och kommer fortsätta veckan ut..)Vovvarna har det dock inte gått nån nöd på eftersom Meja även passade på att bli lite sjuk och hängig i tisdags så Paavo fick va hemma och vabba. Men vi tar det från början..

I måndags var det dags för Malte att åka till veterinären och sövas för att checka hans hals. Pencillinkuren hade inte gjort så stor skillnad, så det blev operationstid för att ta bort tonsillresterna. På kvällen fick jag sen hoppa in och jobba.

På tisdag vaknade Meja tidigt med hosta och hon kändes lite varm och grinig. Tyvärr är hon VÄLDIGT envis med det här att ta febern, så jag fick gå på magkänsla och jag fick ringa och väcka stackars mamsen och fråga om hon fick hålla dem sällskap under dagen och det gick bra. Mårris och Malte fick givetvis också mammas goda omvårdnad :-)

På eftermiddagen fick vi besök av Eddy med matte Anette och Carro. Han skulle hårdtrimmas inför våren och jag gick rättså hårt åt fanor och behäng;-) Kan ju säga att jag inte är hans favorit direkt.. Han fick också träffa Mårris och det var väl inte den bästa upplevelsen i hans liv...Eddys alltså.. Han tyckte nog att han var lite otäck och när Mårris skuttade fram så skyndade han vidare över gräsmattan, allt för att slippa vara FÖR nära det där lilla otäcka krypet! Mårris tröttnade tillslut på att jaga uppmärksamhet och satte sej mitt på gräsmattan.

I torsdags var det då dags för Malte att opereras. Steg upp 5.30 för att hinna göra mej iordning och ta en kopp kaffe. Tyvärr vaknade min lilla prinsessa precis när jag och Malte skulle gå, och prinsessan förvandlades till ett litet skrikande monster som inte ville att mamma skulle gå.... Skyndade ut genom dörren och lät pappa ta den smällen.. ut till bilen och vad upptäcker jag då? Jo, i bagaget ligger det 4 däck... kasar in 2 av dem på trädgården och får in Malte, som givetvis tycker att det är för trångt och hoppar fram till baksätet.. "Okej då! Ligg där då!" Iväg mot Värnamo, framme kl 7.00, rastar Malte och blir sedan insläppt hos veterinären. Fixar med lite papper och sen ska de ta honom. Men nej, Malte ville inte gå med doktorn alls, han backar och stretar emot, men tillslut ger han med sej och följer snällt med. Sen blev det direkt till jobbet, jobbar till 16.00 och åker sen tillbaka till Värnamo för att hämta Malte. Operationen har gått bra och de hoppas att de har fått bort allt. Tyvärr är det så att finns det minsta lilla toncillcell kvar så kan de återreproducera sej och han kan få problem igen, men det handlar om år iallafall och det kan jag stå ut med, bara inte han har ont. Han var lite groggy och dåsig men han blev piggare under kvällen och åt tillochmed lite mat (ordentligt uppblött)

Så idag, fredag,har jag varit ledig! Meja är piggare och Malte också. Vi har varit och hämtat en ny hundbur till Volvon. Från RU-produkter. Vi har handlat burar från dem förr och mamma har också bur därifrån. De är kanonfina och snabb leverans blev det också! Paavo ringde och beställde den igår :-)

http://www.ruprodukter.se/

Idag har jag också anmält Mårris till sitt livs första utställning! Det blir den 6 juni! Hoppas han inte drar iväg och blir långben tills dess... är redan lite nervös...

Imorgon blir det jobb igen 11-16, så det är inte så farligt, då hinner man både sova lite på morgonen och komma hem innan dagen är slut. På söndag blir det samma tid igen. SEN, nästa vecka, blir det lite lugnare på jobbfronten:-)

Ha de!


Av Helena - 2 maj 2010 23:44

Vi har varit i Halmstad i helgen! Vi har firat lite :-) Vi har varit förlovade i 7 år, jag och Paavo:-) och Malte fyllde ju år också! Tänk att det gått 6 år redan! Samma dag som Malte föddes flyttade vi också in i huset...kan ju erkänna att jag inte var så mycket i vårt nya hus de 8 första veckorna.....;-)

Nåväl, idag har det ju varit kanon väder och vi bestämde oss för att gå ner till havet. Vi trotsade faktiskt förbudet (med en dag) och tog med hundarna. Mårris tyckte nog det var lite läskigt i början, men sen hittade han ju roliga saker att leka med..... Malte däremot tog premiärdoppet...

  

Lite läskigt...

  

  

Kolla matte!!!

  

  

  


Av Helena - 1 maj 2010 00:03

GRATTIS ALLA VOVVAR I A-KULLEN!!!!

Tänk att det redan har gått 6 år!! Hoppas att ni blir lite extra ompysslade idag och vi skickar stora kramar till er alla!

 

Malte, Eddy, Agnes, Stella, Tina, Dixie och Zacko. Bilden är tagen 2005 på vår valpträff. På bilden saknas Aada och Milo.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards