Jaquiline's gordonsettrar

Alla inlägg under oktober 2009

Av Helena - 17 oktober 2009 22:25

..kan man nog säga om Malte och hans apporterande.. jo, han klämmer läpparna, särskilt om det är den stora i trä.. Det är nog därför han tycker det är lite obehagligt, stackarn. Skulle fota honom häromdagen när han höll den:-) Det var inte det lättaste! Ge den till honom, få upp kameran, zooma in och hinna ta innan  han släpper för tidigt:-) Kanske måste öva lite till innan det blir nåt bra foto;-)Nån som har tips på vad man kan köpa bra apportbockar? Jag vill ju helst inte ha de med stora kuber i ändarna, och så ska de ju helst va så pass breda i mitten så att han slipper klämma sej.

Här är en bild på gamle Mozart! Han apporterade allt! Burkar, snusdosor, apportbockar, dummies...mm Här är det en kråka:-)

  

Av Helena - 16 oktober 2009 10:33

Har just nu fått veta att Banshee fått en liten människovalp att ta hand om! Johanna och Reine fick en liten flicka idag! Stort grattis från oss!

Av Helena - 16 oktober 2009 09:55

Tror ni inte att Tina börjat löpa!Typiskt när vi för engångsskull anmält henne till utställningen i Växjö...Vi får väl se hur det verkar när den dagen kommer. Är det mitt i höglöp får hon stanna hemma. SURT!

Av Helena - 12 oktober 2009 14:21

Jag tror jag dör!!

Hittade ett kryp i Mejas hår igår. Tänkte väl inte så mycket på det just då mer än att det var rättså svårt att få dö på det. Ju längre dagen gick desto mer tänkte jag på det..kanske var det loppor? Så igår kväll bestämde jag mej för att Malte skulle få ett bad idag. Iallafall i förebyggande syfte. Efter en sen kväll vid datorn så kröp jag i säng. Malte och Paavo sussade gott. Precis när jag ska till och slumra in så börjar Paavo klia sej (i sömnen)....lopporna dök upp i huvudet igen och med en gång så började det klia på mej också...

Tillslut somnade jag.

Idag på morgonen när Malte skulle släppas ut i vanlig ordning stannar han plötsligt mitt i köket och börjar...just det KLIA SEJ!!!!Ut med honom, kissa, sen in och i badkaret. Som tur var hade jag ohyreschampo hemma. Följde behandlingsråden på flaskan. Och sen fick den stackarn gå in på sitt rum. In i sovrummet, ut med alla sängkläder, ner i tvättstugan, in i maskinen, upp igen, fram med dammsugarn. Har just nu dammsugit överallt, tagit väck alla textilier som Malte varit i närheten av. Tvättmaskinen går på högvarv kan jag tala om.. Stack upp till apoteket för att köpa frontline, så det har han också fått nu. Behöver jag säga att det känns som jag har loppor överallt? Jo förresten, efter jag hade badat honom hittade jag en till som kröp på mina byxor.. Så 2 stycken har jag sett. Jag såg inga när jag badade honom, och jag har kammat igenom honom med en fintandad kam men inte sett nån mer. ÄCKLIGT är det iallafall! Jag har aldrig haft loppor på mina hundar, däremot har jag haft löss ett par gånger på 11 år. VAD FAN KOMMER DE IFRÅN!!!?? SKITÄCKLIGT! Nog för att fästingar är otäcka djur, men detta tar minsann priset...

BLÄÄÄ!

Av Helena - 11 oktober 2009 22:56

Idag har det ju inte varit speciellt roligt väder, så jag bestämde mej för att ge min tavla till Emeli(Troys matte) ett nytt försök.. Nu är ju denna tavla lite speciell..för det är ju inte en setter denna gången..Jag började skissa för ett tag sen men blev inte nöjd så jag suddade ut. Och sen har den där tavlan stått där. Lite av det jag skissade kunde man fortfarande se trots suddet och ju mer jag tittade på den desto mer kände jag att det kanske inte var så dumt iallafall. Så jag bestämde mej för att ge mej på den med färg direkt. Och så här blev den! För att inte va en setter är jag rättså nöjd:-)

  

När detta alster var färdigt skulle det städas. Och just då slog mej tanken att jag kanske skulle be Malte om hjälp:-) Han behövde ju faktiskt lite hjärngympa nu när det var så tråkigt väder och ingen ville gå ut på promenad. Så jag tog fram klickern (och genast blev han på hugget!) och Mejas låda med leksaker. Sen valde jag ut 3 olika saker och la ut dem på golvet. Tanken är ju att han ska kunna lägga dem i lådan till slut:-)! Vi fick en bra start och han hämtade in dem och la dem vid mina fötter. Ett par gånger lyckade han få dem i lådan, men vi har fortfarande lite att jobba på. Men tänk vilken dröm att kommendera "städa" och han springer runt och hämtar in alla leksaker som ligger spridda överallt! Tål att jobbas på!

Efter träningspasset så var jag ju tyvärr tvungen att ta tag i det där riktiga städandet...

Sen har jag hunnit med att ladda över de flesta av mina foton på CD, men oturligt nog så tog skivorna slut, men det är ju inte så många kvar iallafall.

Tänkte bjuda på lite kort jag tog härom dagen på Chivas. Han är verkligen ingen fotomodell, kan ABSOLUT inte sitta still på beställning så några fina porträttbilder blir det inte. Men dessa är ganska charmiga:-)

          

Av Helena - 10 oktober 2009 21:42

Ett stort grattis till Lena (Agnes och Bettys matte) som fyller år idag!

  

Av Helena - 9 oktober 2009 23:38

Så är jag äntligen tillbaka! Vi fick virus på datorn så jag har varit "datalös" i en hel vecka! Skitjobbigt ska jag säga! Känns som att man har missat jättemycket! Givetvis har jag kollat mina vanliga sidor då och då på jobbet, men inte så ingående som man gör hemma. Men nu är allt okej igen, jag har väl surfat runt i ca 1,5 timme (än så länge;-) och uppdaterat mej lite. 

 Vad har hänt då? Tja, inte så jättemycket. Jag och Malte har gått färdigt klickerkursen och han utvecklades faktiskt enormt under denna korta period! Från att ha varit äcklad av apportbocken till att kunna gå brevid mej lyckligt viftande på svansen med apporten i munnen är ett STORT framsteg på 4 veckor tycker jag! Och detta har skett enbart på hans eget initiativ, utan tvång! Sen har jag lärt honom lite meningslösa tricks mest för att se att JAG vet hur jag ska göra:-) Ett fast LIGG övas det även på, Han ska ligga kvar fast jag drar i kopplet för belöningen kommer ju inte förrän klicket kommer och ligg ska ju va ligg! Vill bara säga till alla som är skeptiska till klicker, döm inte någon förrän ni provat själva! Det kan va ett fantastiskt hjälpmedel!

Vad har hänt mer... jo, vi har anmält till Växjö, ska bli spännande att se om det är många anmälningar dit i år, eftersom det är på en fredag.

Idag har jag och mamma varit uppe i skogen här ovanför gatan och släppt Malte och Chivas. Vi försöker ha dem så mycket som möjligt tillsammans nu innan Tina och Jackie börjar löpa. Det har ju som bekant varit lite spänt dem imellan. Men det som är så sjukt är att Sigge(Evelinas golden)när han var här nu i helgen var både inne hos Chivas(ingen reaktion) och hos Malte(ingen reaktion). Sigge bodde till och med inne hos oss (för att mamma skulle slippa ha 4 hundar och 2 barnbarn och en dotter inne hos sej) och det gick hur bra som helst! Malte LEKTE till och med med honom!! INOMHUS! Och det tror jag aldrig har hänt förut! De var som värsta valparna! Det var iallafall kul att se. Så för att summera så verkar det ju inte va något fel på varken Malte eller Chivas var för sej, det måste helt enkelt ha med rangordningen att göra, det finns ingen av dem som är herre på täppan helt enkelt. Iallafall så har vi bestämt att vi byter hus när tikarna börjar löpa. Malte flyttar in till mamma och Tina och Jackie flyttar in hit. Hua! Jag har aldrig haft löptikar förut! Äh, det löser sej nog:-)


Och till alla som undrar.... jag väntar fortfarande på det magiska mailet från Margret....:-)

KRAM och godnatt!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards