Jaquiline's gordonsettrar

Alla inlägg under maj 2009

Av Helena - 19 maj 2009 19:38

Nu hade det visst gått lång tid mellan inläggen igen... fy skäms på mej! Vad har hänt sen sist då? Ja, inte så hemskt mycket utöver det vanliga. Jag har blivit "jagad" av en rottweiler. Det gick till så här:

Jag och Paavo skulle ta en liten runda med Malte, han skulle  dra Meja i skrindan, och då ville jag ta med Chivas också för att gå en "träna"runda. Det skulle bara bli en lite runda runt kvarteret. När vi kom fram till en radhuslänga satt en rottis i kedja utanför huset, han skällde givetvis och jag fick ett ypperligt tillfälle att tillrättavisa Chivas så att han inte skulle bete sej illa. Det funkade och vi gick vidare. Plötsligt hör jag hur en dörr öppnas och jag hör hur en hund kommer rusande bakom oss. Jag kan säga att på fem sekunder hinner man tänka mycket! Jag hann tänka vad i hela friden jag skulle göra av Chivas, och vad gör jag om den anfaller oss, orkar jag "hänga" Chivas i kopplet... men jag tog en chansning.. vände mej om, stampade till i backen och röt "gå hem med dej"... och den vände! PHU! Det var så hjärtat hoppade upp i halsgropen. Antagligen hade hunden öppnat dörren själv när han hörde den andra skälla. Nu gick det ju bra, men tänk om det hade varit någon annan, kanske med en liten hund.. ja, man kan ju bara fundera. Chivas var lite uppskruvad efter incidenten, men han lugnade sej till slut.

Sen har jag plockat ner alla Mozarts rosetter från hundrummet. Det kändes lite vemodigt, men samtidigt fick jag fina minnen om hur roligt vi hade haft tillsammans när vi for land och rike runt tillsammans. Jag passade även på att rensa ut garderoben där inne... jag kan ju säga att jag aldrig mer behöver köpa varesej läderhalsband, länkar, koppel eller selar... Hittade nog en sisådär 5 halsband, 10 länkar, 4 halti, 5 selar, matskålar i olika former, täcken mm. Vissa grejor åkte i soporna, men sen har jag ju så svårt för att slänga.. det KAN ju va bra att ha :-) Hittade också 2 tavlor som jag målat på Janko och Mozart.

Igår var vi på agilityträning hemma hos vår instruktör, hon hade en egen agilitybana! Vilken dröm! Att kunna träna när man vill utan att behöva åka nånstans! Nå, det gick dock inte så bra för vår del, denna gång.. Nytt ställe nya dofter, ute på landet... men alla fick iallafall ett gott skratt:-) Malte har numer ett nytt smeknamn Janne Långben! Lite smått korkad *fniss*. Och som Catja (instruktören) sa : Han ÄR ju en setter... undrar om hon har lite förutfattade meningar om just settrar... Men vi har jättekul när vi tränar och vi ska nog visa dem till slut! Jag vet ju att det går, även med en setter!

Här kommer lite bilder på Mozarts rosetter (jag har en stor låda till!) Jag kände att jag ville föreviga dem innan jag la dem i en låda..


Av Helena - 13 maj 2009 20:09

Nu ikväll har jag och Malte varit ute på motionsrunda! Först ett varv i rask takt på elljusspåret, och sen ytterligare ett varv joggandes:-) Jag tror att jag ska sätta upp ett mål... att ställa upp i gummiloppet i år... Det är ett 8 km lopp mellan Horda och Rydaholm som går av stapeln den första lördagen i oktober på Rydaholmsdagen. Det gäller ju att ligga i då.. för vem vill komma halvdö på upploppet som går mitt i samhället när varenda rydaholmare är ute?! Undra om jag kan få med mej storasyster?.. Nå väl, det kändes bra iallafall:-) Får se om det blir 2 joggingvarv nästa gång:-)

Har funderat på namn i några dagar nu... nån som har några förslag?:-) Det ska va ett pojknamn, det ska passa ihop med Malte(nåt lite gammaldags:-) och gärna innehålla S. Helst ska det va tvåstavigt också, inte för långt, och helst inte ha nåt R med eftersom vi smålänningar har lite problem med det:-)

 Bombadera mej med förslag nu!!!

KRAM!

Av Helena - 11 maj 2009 15:10

Igår var det utställning i Larv. Meja skulle få följa med på sin första utställning (hon var med som riktigt liten) och hon tyckte det var riktigt roligt och spännande och hon var SÅ snäll och duktig hela dagen!:-) Vi hade med oss Chivas och Betty och de var också jätteduktiga! Det märktes tydligt att Betty gillar utomhusutställningar bättre och hon skötte sej utmärkt! Och med matte Lena i snöret så blev det en slät etta! Det var vi mycket nöjda med. Lite mer go i ringen så kommer nog CK:t :-) Chivas var jätteduktig, lugn och sansad och även att vi bara fick en 2:a så är jag jättenöjd! För det viktigaste är ju att han kan uppföra sej! Vi får nog öva lite mer på att stå still framför domaren, för det var väl det enda som gick mindre bra. Mätstickan klarade han dock galant utan att backa undan och domaren var mycket bra när han skulle mäta dem och han pratade med dem hela tiden. Fler sådana domare, tack! Det som var lite synd var att mätresultatet inte stod med i kritiken:-( Skulle ju va rätt kul att veta.

 Det var en lyckad dag trots lite "dåliga" resultat:-) Men både Betty och Chivas är ju självklart de vackraste som finns ändå:-)

BIR:et gick till supersnygga Golden Pearl's Black Dezire och BIM:et gick till söta SV-09 Ekdalens Diva. Hon fick även CERT:et. Stort grattis till dem! Ska bli roligt att se hur det gick för "Dezire"(om jag inte är helt fel ute så har jag för mej att han kallades Figo?) i BIG:et!

Nästa utställning blir Åseda (inoff.) och sen blir det ÖSFK:s i Jönköping.

Av Helena - 3 maj 2009 20:05

Idag har vi varit på utflykt, hela tjocka släkten:-)

Vi skulle ju möta upp mamma och pappa nere vid Bäckaskog slott för att ha lite picnic. Vi hade tur med vädret och ungarna var goa och glada:-) Det var faktiskt jättemysigt och mamma och pappa var nöjda med sin rundtur på Österlen. De hade fått en del uppmärksamhet tack vare bilen:-) Pappa tyckte nog att det var lite nostalgiskt, men han föredrar nog dagens moderna, utrustade bilar:-). Ingen farthållare, ingen radio, ingen aircondition... men så var det ju förr:-)

Passade också på att ta lite fina kort. Synd bara att man inte har nån "riktig" kamera... Har inte hunnit lägga in dem i datorn så ni får se dem en annan dag.

Ha de!

Av Helena - 2 maj 2009 19:02

Igår den 1 maj firade vi en massa saker! Vår A-kull fyllde hela 5 år!! Stort grattis allihop! Eddy, Agnes, Aada, Zacko, Dixie, Stella, Milo,Tina och Malte! Hoppas att ni fick nåt gott att tugga på och mycket kärlek av era familjer!

Sen firade jag och Paavo 6 förlovade år med varandra:-) och 5 år i huset!

Det var meningen att jag skulle skrivit igår, men dagen flöt iväg och rätt som det var var det dags för Meja att sova... och vad hände?! Jag somnade givetvis hos henne och vaknade kl 1 i natt och då var det ju ingen ide att dra igång datorn:-)


 På valborgsmässoafton tyckte Jackie och Tina att det var dags för ännu en tur i friheten..(mamma och pappa hade bara lagat staketet provisoriskt...) Denna gången fick Jackie med sej Tina och de var borta i nästan 4 timmar! J...a hundar!! Tina har numer en sportig kort frisyr.. Jackie däremot hade inte en endaste pinne i pälsen.. Men idag var de ganska ömma i lederna, Tina var halt på ena frambenet och Jackie den gamla skatan var väl stel runt om..


Mamma och pappa åkte idag iväg på en tur ner till Österlen. Pappa fick detta i födelsedagspresent av oss barn när han fyllde 60. Och det är inte i vilken bil som helst de åker:-) De åker i en cremefärgad PV! Pappa hade en sådan när mamma och han träffades:-) Så vi hoppas att de ska få en riktigt trevlig helg och kanske uppleva lite gamla minnen!


Nu är det nog dags att plocka upp dottern från badet:-)


På den översta bilden ser ni mamma och pappa med den fina bilen!´

På bilden nedanför ser ni alla valparna utom Milo på valpträffen vi hade 2005

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards