Jaquiline's gordonsettrar

Direktlänk till inlägg 6 januari 2009

My dog är över och vintern är fortfarande kvar!

Av Helena - 6 januari 2009 13:17

Utställningen i Göteborg är över. Det var en mycket trevlig dag med mycket känt gordonfolk och fina hundar! Det var 12 gordons anmälda på söndagen varav 2 st inte dök upp. Chivas skötte sej bra , det är lite stressigt att gå igenom denna stora hall fullt med hundar och människor. Det blir gärna att man håller kort, kort koppel och det stressar upp honom en del. Men man vågar ju inte gå med slakt koppel, för det finns ju en hel del som låter sina hundar gå fram hur som helst:-( Iallafall skötte han sej  både in och ut och det är jag mycket stolt över! Jag tror att han har mognat en del och det känns skönt.

Chivas fick en 1:a i ökl och blev placerad som 3:a med all rätt:-) både Basti (2:an) och Atlas(1:an) är mer färdiga(trots att de är yngre:-?) och mer pälsade, bättre steg och väldigt duktiga i ringen! Chivas var också duktig med "Chivas-mått":-)Han blir bättre och bättre! Måste också säga att Bertil Lundgren måste va Sveriges trevligaste domare! Glad och trevlig och tog sej tid att förklara sin bedömning! Honom ställer vi gärna för fler gånger!

Jag skulle även ställa Betty, och jag ska säga att jag var lite nervös. Lena har ju gjort ett jättebra jobb med att få henne till att inte vilja fly ringen(hon blev ju skrämd på en annan utställning)men hon tycker inte att det är roligt. Särkilt inte med fler hundar i ringen. Men sen när vi var ensamma i ringen för enskild bedömning gick det bättre. Återigen en stor eloge till domaren för att han ägnade lite extra tid åt Betty som tyckte att han var trevlig till slut. Betty fick en 2:a. Domaren önskade henne lite frimodigare men prisavdraget var inte för den saken skull utan för att han hade önskat bättre rörelser. Han sa att  det kanske kunde ha ett samband med just att hon är lite blyg. Men han gillade henne och sa att vi skulle jobba på saken. Återigen, MYCKET trevlig domare!!! Vi hade en trevlig dag och vi var nöjda med våra hundar och bedömningar. BIR denna dag blev förstås Atlas(Vidjoels Marlon Brando) Ett stort grattis Kalle och Johanna till er fina gosse! Till Pernilla, Tanja, Margret, Tage, Kalle ,Johanna, Maja och Elisabeth, JÄTTEROLIGT att träffas hoppas vi ses snart igen!


Igår bestämde jag mej för att prova att låta Chivas dra pulka. Hade väl inte så jättestora förhoppningar direkt.. Men det gick jättebra och Meja tyckte det var jätteroligt! Så idag provade vi med Malte. Har provat förut och det har inte gått bra, värsta paniken.. Men efter många om och men (och massa korv:-)gick det, och Meja fick åka fort! Så nu hoppas vi att snön ligger kvar ett tag!

Här kommer lite bilder på Chivas

 
 
Pernilla

Pernilla

6 januari 2009 15:23

Åh, vad mysigt det ser ut med pulkan!Är det någon särskild draganordning ni har? Hade gärna testat det på Basti men tyvärr har vi ingen snö här nere i söder ;)

Jättekul att träffas i Göteborg och jag hoppas verkligen det blir snart igen.
Jag var ju nyfiken på hur Chivas såg ut nu efter Margrets beskrivning av honom (från ankunge till svan...) och jag måste säga att jag håller med! Så snabbt han utvecklats.... och än är han inte färdig! Kommer att bli en sån snygging! :)
Såg du bilderna på Betty som jag skickade?
Kram

http://www.pillao.blogg.se

 
Maja

Maja

7 januari 2009 09:08

Hej Helena
Det var jättekul att träffas i helgen, det var ju så längesedan sist. Kul att se alla gordons, det var många nya för mig.
Vad härligt det ser ut med pulkan. Jag köpte midjebälte och dragsele på mässan - väntar på snön!! Men vi har is på sjön äntligen så det får bli lite israce. Hade tänkt äka till Malmö, men Rally löper nu så hon kommer väl att se ännu risigare ut då. Vi får se. Åker ni? Kram Maja

http://aprilshasthund.se

 
Ingen bild

Maja

7 januari 2009 09:10

Hej igen
Måste bara tillägga.
Jag håller verkligen med om att Bertil Lundgren var en trevlig och bra domare, som tog sig tid och förklarade bra!!

 
Tanja

Tanja

7 januari 2009 09:52

Hejsan!
När jag var uppe i Lessebo senast så provade vi även draganordningen på Kezo. Han reagerade inte alls utan sprang på av bara den. Jag trodde han skulle skena iväg men han betedde sig som om det var världens vanligaste grej.
Det var jätte roligt att träffa er i Göteborg och det ska bli kul att ni dyker upp i Malmö.
Kram

http://www.kezodouglas.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 13 juli 2014 03:15

Forester's Young Ironduke of Darkmoor

Av Helena - 30 april 2014 05:29

Tiden går fort när man har roligt ;-) Lägger ut lite bilder! Nytt pyssel, utställning i Moheda (BIR & BIG 2:a för irländsk setter uppfödaren Ann Gistedt), påsk på Öland, Mårris syster Lovis mm :-) ...

Av Helena - 11 februari 2014 07:25


Blev grymt nöjd med dessa broscherna :-) Idag ska jag göra den sista färgen på engelsksettern, tricoloren :-) ...

Av Helena - 30 januari 2014 20:00

Några av mina alster :-)

Av Helena - 28 januari 2014 06:46

Igår fyllde finaste Mårris 4 år! Tänk att tiden går så fort..... Det firades med sång, paket och extra god mat :-) Sen tog vi en extra lång promenad, bara han & jag ??? ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards